Al onze vestigingen sluiten i.v.m. de coronamaatregelen uiterlijk om 20:00 uur. Bedankt voor uw begrip.
Passie voor supermarkten
Groot assortiment, laagste prijs
11 Filialen

Jumbo Kooistra stopt met plastic tassen

Jumbo Kooistra stopt per direct met de verkoop van plastic tassen. Jumbo Kooistra verkoopt gemiddeld 8.000 plastic tassen per week, door hiermee te stoppen zet het bedrijf een grote stap op het gebied van duurzaamheid.

Vanaf vandaag zijn de bekende gele plastic tassen van Jumbo niet meer verkrijgbaar in de negen Jumbo Kooistra vestigingen in het noorden van Nederland. Jumbo Kooistra kiest namelijk voor nieuwe draagtassen gemaakt van bioplastic, ze zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Jumbo Kooistra. Directeur Erik Kooistra is continu opzoek naar duurzame oplossingen die bijdragen aan een beter milieu. “Wij zijn vooruitstrevend en kijken naar de toekomst, de milieuproblematiek is een steeds groter wordend probleem. Wij zijn bij onszelf te rade gegaan hoe wij ons steentje bij kunnen dragen aan het oplossen van dit wereldwijde probleem,” aldus Erik Kooistra. “Wij verkopen wekelijks zo’n 8.000 plastic tassen, dit konden we niet meer naar onszelf verantwoorden en daarom zijn we op onderzoek uit gegaan naar alternatieven. Wij vonden de perfecte oplossing in deze 100% composteerbare en biologisch afbreekbare draagtassen. De draagtassen zijn voorzien van het herkenbare Jumbo Kooistra logo”, zo vertelt Erik Kooistra.  

De voordelen van bioplastics zijn groot, door gebruik te maken van biomassa (o.a. maiszetmeel) wordt bespaart op fossiele brandstoffen én de CO2-uitstoot wordt verlaagd. Bioplastic wordt gemaakt van een plantaardig zetmeel en biopolymeren. Plantaardig zetmeel kan worden verkregen onder andere van mais, distels en suikerriet. Het plantaardig zetmeel en de biopolymeren worden omgezet naar een granulaat. Dit granulaat wordt versmolten tot een folie. Van dit folie worden de draagtassen van bioplastic gemaakt. Hoewel in het woord "bioplastic" het woord "plastic" zit, is de bioplastic gebruikt in onze tassen géén plastic, het is biobased en 100% composteerbaar!


Naast deze nieuwe 100% composteerbare draagtassen heeft Jumbo Kooistra de afgelopen tijd al de nodige duurzame keuzes gemaakt. Zo draaien diverse winkels bijvoorbeeld op de stroom van zonnepanelen. Daarnaast steunt Jumbo Kooistra al een aantal jaren de Plastic Soup Foundation.

Bovendien is Jumbo Kooistra gecertificeerd met het Super Supermarkt Keurmerk. Ondernemers met het SSK keurmerk hebben bewezen zich extra in te zetten op het gebied van zeven thema’s die samenhangen met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

SSK Super Supermarkt Keurmerk
© Jumbo Kooistra Supermarkten