Al onze vestigingen sluiten i.v.m. de coronamaatregelen uiterlijk om 20:00 uur. Bedankt voor uw begrip.
Passie voor supermarkten
Groot assortiment, laagste prijs
11 Filialen

Over Jumbo Kooistra

De historie van de familie Kooistra

In 1926 startten Ynze Kooistra en zijn zoon Yke in Bolsward met de verkoop van groente en fruit aan huis, ook wel venten genoemd. De zaken gingen goed en na twee jaar waren ze genoodzaakt om te verhuizen, de producten werden voortaan in een klein winkeltje in Bolsward verkocht. In 1934 werd het pand verruild voor een naastgelegen, groter pand. In die tijd kwam ook Ynze zijn zoon Piet in de zaak. Enkele jaren later werd de winkel weer uitgebreid en de derde generatie meldde zich, de zonen van Yke en Piet, die ook wel wat voor het vak voelen.

Eerste supermarkt

In 1968 werd, na overname van enkele winkelpanden, op de Jongemastraat een pracht van een supermarkt geopend. Kooistra Supermarkten bleef groeien en de verkoopvloeroppervlakte groeide tot 1979 tot maar liefst 950m2, iets wat in die tijd erg groot was voor een supermarkt.

Meer filialen

In de twee jaren daarop volgend werden twee nieuwe filialen geopend. De eerste in Wommels en een jaar later de tweede in Makkum. In 1986 werd de oude zuivelfabriek aan de Snekerstraat aangekocht, waar het eerst dienst deed als centraal magazijn. In 1990 werd het pand gesloopt om er een jaar later de deuren te openen van een ultramoderne supermarkt van ruim 1600m2.

De mensen kwamen van ver uit de omgeving om boodschappen te doen bij Kooistra Supermarkten vanwege het ruime assortiment, de goede service en de goede kwaliteit van de producten.

In 1990 waren er nog twee broers te weten Yke en Cor Kooistra die de scepter zwaaiden.

In 1995 werd Kooistra Supermarkten uitgeroepen tot beste supermarkt van heel Nederland. Kooistra Supermarkten is een echt familiebedrijf gebleven want in 1999 is inmiddels ook de vierde generatie toegetreden tot het bedrijf, zoon Erik gaat samen met vader Yke en oom Cor voor verdere professionalisering en groei van het bedrijf.

Franchise

In 2002 werd besloten dat Kooistra Supermarkten over zou gaan naar een grotere keten als franchisenemer van de Jumbo Supermarkten formule.

In 2006 heeft de familie Kooistra hun vierde nieuwe vestiging in Joure geopend en in 2007 werd de zesde vestiging in Heerenveen geopend. In 2011 en 2012 krijgt Kooistra Supermarkten een zesde vestiging in Heerenveen, een zevende vestiging in Marknesse, een achtste vestiging in Harlingen en een negende vestiging in Leeuwarden. De vestiging in Joure is in 2011 overgenomen door een andere zelfstandig ondernemer. Zo telde Kooistra Supermarkten 8 vestigingen. In mei 2015 zijn er weer 2 nieuwe vestigingen geopend in Sneek. In juni 2015 is de vestiging in Harlingen overgenomen door een andere zelfstandig ondernemer. In november 2020 opent de familie Kooistra haar eerste winkel in West-Friesland, Jumbo Kooistra vestigt zich in Schagen.

Begin 2022 wordt de tweede Jumbo Kooistra winkel Noord-Holland geopend, in april opent de winkel in Julianadorp haar deuren. Dit brengt het huidige aantal vestigingen van Kooistra Supermarkten op 11.

Ons doel

Doel van de familie Kooistra is om door te groeien en er zo voor te zorgen dat de alle klanten krijgen waar ze recht op hebben: namelijk een supermarkt waar men zich thuis voelt en die alles doet in dienst van de consument.

Onze visie

Familie Kooistra is een trotse zelfstandige food-organisatie waar plezier, passie en samen voorop staan. Door ons te onderscheiden in gastheerschap, kwaliteit en beleving willen we de klantverwachting iedere dag overtreffen.

Da's leuk boodschappen doen

* Uitgezonderd zijn producten die voor Jumbo één dag verkoopbaar zijn, zoals dagvers brood, vers afgebakken snacks, vers geperst sap uit de sapmachine en de krant. Dit geldt ook voor bloemen en onze ultraverse producten uit onze eigen keukens die onze versspecialisten en koks in de winkel vers samenstellen, zoals pizza's, wokgerechten, stamppotjes, kibbeling, korstschelpen, yoghurt uit de yoghurttap, Kooistra gebak en sushi.
SSK Super Supermarkt Keurmerk
© Jumbo Kooistra Supermarkten